pondělí 20. února 2012

FOKUS

Když neběhám, tak se na běh alespoň dívám :-)
Pěkný dokument na ČT24 FOKUS:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10119615714-fokus-ct24/211411058110029/



z webu ČT24:
 "Zvláštní. Někteří z nás mají tendence pořád někam vybíhat a utíkat. Běhají. A vypadá to, že jejich motivy jsou širší, než jen touha shodit pár kilo a oprostit se od přebytečného tuku.
Jako by za tím repetitivním kladením nohy za nohu bylo něco, co ostatní nepochopí, dokud to sami nevyzkouší.

Běh je nepopiratelně jedním z fenoménů dnešní doby. Běžce najdeme napříč generacemi i společenskými vrstvami. A obrovská účast na velkých závodech i její vzrůstající tendence napovídá, že boom běhu ještě nekončí. V celém západním světě probíhá exploze sportu, který je vlastně tak obyčejný…

Odpovědět na otázku, proč tomu tak je, je úkol pro sociology, fyziology a snad i historiky, ale jaké jsou konkrétní motivy konkrétních lidí, to zajímalo autory Fokusu ČT24. Režisér Jan Dufek se vydává mezi běžce z různých prostředí, různých cílů, vzdáleností, rychlostí i stylů, kteří ale přes všechny své odlišnosti mají vlastně podobné důvody, proč znovu a znovu vybíhají.

Běh jako droga, běh jako láska, běh jako radost, řešení problémů i zenová práznota. Jedna noha za druhou."

3 komentáře:

12HonzaDe řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
1bubobubo řekl(a)...

Díky za typ :-) Pěkný pořad s pár známými tvářemi :-)

12HonzaDe řekl(a)...

Uz me na to nekdo upozornoval, asi blondie?:), ale je super, ze se to znova objevilo -- je to moc peknej porad a rozhodne stoji za shlednuti.. Aspon jsem to znova zkouknul...Dik, 12:)